Sebastian Vettel 2021-ben csapatot váltott a Forma-1-ben, a Ferraritól az Aston Martinhoz igazolt a négyszeres világbajnok. A német versenyző ugyan tapasztaltnak mondható, de hogy felgyorsítsák az átállását, kapott egy szimulátort istállójától, melynek alapja éppen egy olyan utascella, mint amilyen a világ versenypályáin is körülveszi őt.

2021 áprilisában kezdte el építeni az Aston Martin az AMR21 alapjaira épülő, három képernyővel kiegészített rendszert. A munka két hónapig csak a számítógépes tervezés fázisában toporgott, az első kézzelfogható alkatrészek júliusban kerültek a helyükre. Augusztusban zajlottak a tesztek, szeptemberben pedig a Forma-1-es csapat által épített szimulátor készen állt arra, hogy Vettel otthonába szállítsák.

Forma-1-es autóból faragtak szimulátort Vettelnek 1

Az Aston Martin szerint a kormány visszajelzései és a fékhatás épp olyan, mint a valóságban, ezek az érdemek pedig a Pro Sim szimulátorépítő cégnek köszönhetőek. A szett része egy pontosan Vettel fenekére szabott ülés, fejvédő, biztonsági öv, egy egyedi, a pilóta kívánságának megfelelő gombkiosztású kormány, valamint a glória is.

Forma-1-es autóból faragtak szimulátort Vettelnek 2

Vettel tavaly már használta is a szimulátort: a Szaúd-arábiai Nagydíj előtt kevés lehetőséghez jutott a gyári szimulátorban, így kénytelen volt otthon betanulni a pályát.