Ami a játékautókon belül a Hot Wheels, az a gitárok kategóriájában a Fender. Mindkettő meghatározó, a piacot uraló, stílusteremtő márka.

A Fender mindig kapható volt az autóipari együttműködésre, több különleges, sportautók, egyedi típusok ihlette szériát adtak már ki, talán a Ford Mustang Stratocaster volt ezek közül az egyik legemlékezetesebb.

A Hot Wheels összeállt a Fenderrel egy különleges gitárkollekcióra 1

Most viszont a játékautók harsány világába utaztak el, köszönhetően a Hot Wheels gyártójával kötött megegyezésnek. A Mattellel közös projektben 16 egyedi dizájnt raktak össze, amelyeket egy-egy játékautó ihletett.

A Hot Wheels összeállt a Fenderrel egy különleges gitárkollekcióra 2

Így ezek a Fender gitárok nem épp visszafogott darabok, csillogó metálfényezést, lángnyelveket és kontrasztos, erős színeket kaptak. 

Futószalag helyett ezeket egy külön műhelyben készítik gitárépítő mesterek és tanítványaik, így minden gitár egyedi, kézműves darab lesz. Pont ezért az áruk sem mindennapi, egy átlagos Fender Stratocastert a mexikói gyárból már 250 ezer forintért megszerezhetünk, a komolyabb darabokat 6-700 ezerért mérik, ezeket a különlegességet viszont 10 500-16 500 dollár (4-5,7 millió forint) közé árazták be.  

A Hot Wheels összeállt a Fenderrel egy különleges gitárkollekcióra 3

Ezért a pénzért a gitárhoz passzoló, magas minőségű keménytok is jár, valamint heveder és pengető, de az ihletet adó játékautó sem marad ki a csomagból.

A Hot Wheels összeállt a Fenderrel egy különleges gitárkollekcióra 4