Aki rendszeresen elfelejti töltőre rakni a telefonját, és állandóan siet, annak megváltás lehet az Oppo új modellje, a Find X5-ös. Ennél a modellnél csak úgy repkednek a wattok, töltését egy 80 W-os SuperVOOC gyorstöltési technológia biztosítja. 

Ezt használva 12 perc alatt 50 százalékra, a vezeték nélküli 50W AIRVOOC segítségével pedig mindössze 47 perc alatt 100 százalékos szintre tölthető fel az 5000 mAh-s kétcellás akkumulátor. A különleges töltő 7,5 amperrel és 20 volttal dolgozik.

Brutálisan gyors töltésre képes egy új kínai mobil 1

Lassan hegeszteni is lehet majd ezekkel a nagy teljesítményű töltőkkel, a képen a következő lépés, amit még 2022-ben dob piacra a cég, a 150 wattra képes darab

Ilyen brutális töltési teljesítmény esetén joggal merül fel a tartósság kérdése, és természetesen erre is van válasza a kínai márkának.

A Find X5 Pro tartalmazza a Battery Health Engine technológiát is, amely segítségével kb. 1600 töltési ciklusig fenntartható az akkumulátor optimális élettartama. A másik trükk a a Smart Battery Health algoritmus, amely folyamatosan figyeli a negatív elektródát, hogy minimalizálja a töltést nem hordozó lítiumionok mennyiségét.

Brutálisan gyors töltésre képes egy új kínai mobil 2

Természetesen a valós tartósság csak hosszú távon, évek múlva derül majd ki azon tulajdonosok számára, akik bizalmat szavaznak a fotózás terén is kiemelkedően teljesítő készülékeknek, amelyek március közepén érkeznek az európai piacra, 999-1299 eurós árakon, Magyarországon a készülék megjelenésének várható időpontja 2022 második negyedéve.