Ritkaságszámba megy, amikor egy autómárka egy telefongyártóval működik együtt. Ennek érthető oka van: egy mobilkészüléket nem használunk örökké, szemben például egy karórával, mely időtálló és értékőrző. Ez persze nem jelenti azt, hogy példa nélküliek lennének az ilyen partnerségek, elég visszagondolni a McLaren és a OnePlus kapcsolatára.

Most a BMW döntött úgy, hogy a McLarenhez hasonló módon betör a mobilpiacra. Partnernek egy feltörekvő gyártót, az IQOO-t választották, mely nálunk még nemigen ismert, ám a mobilokat nem is európai piacra szánják. A bajor márka stílusjegyeivel ellátott IQOO 9 és 9 Pro az indiai piacon kapható majd.

Betört az okostelefon-piacra a BMW 2

A telefonoknak nem kell szégyellniük magukat tudásukat tekintve. Kiemelkedő adatnak számít a 12 GB RAM, valamint az, hogy a 120 W-os gyorstöltésnek köszönhetően 19 perc alatt fel lehet tölteni a tök üres 4700 mAh-s akksit 100 százalékos állapotúra. A legdrágább modellt 16 MP-es szelfi- és 50 MP-es hátsó kamerával, valamint 256 GB tárhellyel 313 ezer forintnak megfelelő összegért vihetik haza az indiai vásárlók.