A képek magukért beszélnek, a lett fejlesztésű termék már messziről hirdeti, hogy milyen funkciókat képes betölteni. Egyszerre kerékpár, csónak, ráadásként pedig van egy pihenésre, alvásra alkalmas kabinja.

A fejlesztés már évek óta folyik, és most ért célegyenesbe. A 3,2 méter hosszú eszköz szárazföldön elektromos tricikliként használható, de a vízhez érve sem kell megállni, mert csónakként is tökéletesen funkcionál. Hajtásáról két 250 watt teljesítményű motor gondoskodik, ami nem túl acélos, de egy ilyen géppel úgyse siet senki sehova. 

A jármű egy feltöltéssel 50 kilométert tud megtenni szárazföldön vagy 20 kilométert vízen, természetesen attól függően, mennyi izomerő akad segítségül, illetve milyenek a szélviszonyok, a sodrás ereje. 

Bringa, csónak és lakókapszula egyben 1

Pár éve már írtunk a prototípusról, ami azóta alaposan megváltozott, teljesen újratervezték a sorozatgyártás igényeinek megfelelően. Így strapabíróbb, praktikusabb, mint az első példány.

Bringa, csónak és lakókapszula egyben 2

Az abszolút természetközeli gépnek így végre ára is van: 14 500 eurós (5 millió 150 ezer forint) tervezett kezdőáron indul meg a forgalmazás Európában.