Az F. A. Porsche designstúdió rengeteg területre vitte már el az autóiról híres márka utánozhatatlan stílusát, többek között a hajótervezésbe is belekóstoltak az elmúlt években, természetesen az iparágban jártas partnerekkel együttműködve. 

Név szerint az ausztrál Incat Crowther mérnöki tervezőirodával és a svéd kivitelezővel, a Kockums hajógyárral. Ebből a házasságból született a Royal Falcon One nevű katamarán, amely kihozza az építési módban rejlő maximumot. 

A jacht öt kabinnal várja a vendégeket, és tízfős személyzet kell a működtetéséhez, beleértve a kapitányt is. Mozgatásáról két MTU dízelmotor gondoskodik 4615 lóerővel , de hajócsavarok helyett a jet-skik világból ismerős vízsugár-hajtóműveket hajtva. 

Ezekkel vízben pokoli gyorsnak számít a Royal Falcon One, 30 km/órás krúzolási sebessége mellett 70 km/órás végsebességre képes. Ennek a száguldásnak azonban vaskos ára van, a hajó eredeti vételára a kiszivárgott információk szerint 8,3 milliárd forintra rúg.

Porsche tervezte különleges luxusjacht, ami ráadásul gyors is 1Porsche tervezte különleges luxusjacht, ami ráadásul gyors is 2Porsche tervezte különleges luxusjacht, ami ráadásul gyors is 3Porsche tervezte különleges luxusjacht, ami ráadásul gyors is 4Porsche tervezte különleges luxusjacht, ami ráadásul gyors is 5Porsche tervezte különleges luxusjacht, ami ráadásul gyors is 6Porsche tervezte különleges luxusjacht, ami ráadásul gyors is 7Porsche tervezte különleges luxusjacht, ami ráadásul gyors is 8