Tavaly sok esemény történt az űrkutatás világában, többek között fellőtték az első, kizárólag civil legénységgel rendelkező kapszulát. A SpaceX űrmissziójával Jared Isaacman, Hayley Arceneaux, Sian Proctor és Chris Sembroski történelmet írtak, és azt már akkor is sejteni lehetett, hogy a történetnek lesz folytatása. 

A háromnapos út – a Time magazin információi szerint – 200 millió dolláros költségeit a 38 éves Jared Isaacman amerikai milliárdos üzletember finanszírozta, tulajdonképpen bérbe vette a kapszulát, és ez annyira megihlette, hogy még három expedícióra nyitja meg forrásait. 

Tehát három komoly repülést terveznek Elon Musk cégével közösen, az első küldetés neve Polaris Dawn, amely során minden eddiginél messzebbre merészkednek (a legtávolabbi Föld körüli pálya elérése a cél, az eddigi rekordot 1966 óta a NASA Gemini-11 űrhajója tartja, 1372 km-es magassággal). Ekkor kerülhet sor az első, űrturisták által végrehajtott űrsétát is, ami pedig a SpaceX űrruháinak fejlesztésében lenne fontos mérföldkő, illetve tesztelnék, hogy a Starlink műholdak milyen kommunikációs lehetőségeket biztosítanak egy, a Földtől jobban eltávolodó járműnek.

Bejött az űrturizmus a milliárdosnak, még három utat finanszíroz saját zsebből 2

A sorozat második repülésén szintén egy Crew Dragon lenne az űrhajó, a harmadikhoz viszont már a SpaceX most fejlesztett új generációs Starship űrhajóját használnák. Ezekről egyelőre nem közöltek részleteket.