Érthető módon nem tartozik a népszerű úti célok közé az Antarktisz. Valószínűleg a jövőben sem fog sokat változni a helyzet, de aki szeretne a Déli-sarkvidékre elvonulni a világ elől, megteheti. Ebben a White Desert nevű utazási cég segít, ők ugyanis futurisztikus, űrkorszaki ihletésű luxussátrakban szállásolnák el az érkező vendégeket.

Luxussátor nyílt az Antarktiszon turistáknak 1

Természetesen ezek nem sátrak, hanem masszív, stabil épületek kompozit üvegszálból, melyek ellenállnak a hidegnek és a szélnek, padlótól plafonig ki vannak világítva és remek belőlük a kilátás a környező hófehér tájra. Az érzés olyan lehet, mintha egy idegen bolygóra tévedt volna az ember, a hangulatot pedig erősítik a Nemzetközi Űrállomáson készült fényképek, melyek a hálószobák falain lógnak.

Luxussátor nyílt az Antarktiszon turistáknak 2Luxussátor nyílt az Antarktiszon turistáknak 3

Az antarktiszi kaland Afrika déli csücskében, Fokvárosban indul, innen utaznak magángéppel a telelés helyére a turisták. Landoláskor nem maradhat el a welcome drink, egy kellemes martini, melyet 10 ezer éves jéggel ráznak össze. Az ötnapos kiruccanás, melyet olyan programok színesítenek, mint némi jeges terepjárózás, kerékpározás, síelés vagy épp hegymászás, 65 ezer dollárba (20,3 millió forintba) kerül.