Sir Jack Brabham előbb a Cooper csapatával jutott a Forma-1 csúcsára, majd megalapította saját alakulatát, mely 31 szezonon át szerepelt a királykategóriában. Az alapító ausztrál pilóta saját technikájával is világbajnok lett, de Nelson Piquet is velük lett először mindenkinél jobb. Mindemellett olyan innovatív megoldásokkal lendítették előre a sportág fejlődését, mint a ventilátoros autó 1978-ból.

A három ikonikus pillanatot most a fiú, a Forma-1-et pilótaként szintén megjáró David Brabham adja át a motorsportszerető, egyben szimulátorfüggő közönségnek. A Base Performance-szal karöltve olyan szimulátorokat álmodtak meg, melyeknek kinézetét három autó, a BT19, a BT46B és a BT52 ihlette.

Ikonikus versenyautóknak állítanak emléket 1

BT19

A BT19-festésű szimulátort a zöld és az arany párosítása uralja, 1966-ban a Ferrarit leszámítva gyakorlatilag a komplett F1-es mezőny így nézett ki. A BT46B, ahogy a fenti videóban is látszik, piros, fehér és kék színekben tündököl, az 1983-ban Piquet-t vb-címhez segítő BT52 szimulátora pedig a nyitóképen látható versenygépet idézi fel. Mindegyik szetthez 25 ezer fontos (10,6 millió forintos) áron lehet hozzájutni.

Ikonikus versenyautóknak állítanak emléket 2

BT46B

Ikonikus versenyautóknak állítanak emléket 3

BT52

A két cég nem véletlenül döntött úgy, hogy összefognak: a Base Performance alapítója, Darren Turner és David Brabham 2007-ben és 2008-ban is megnyerték az Aston Martin pilótáiként a Le Mans-i 24 órás verseny GT1-es kategóriáját.