Habár már egyre több helyen létezik ilyen a világon, mindig különlegesség, amikor egy olyan épület nyílik meg, melynek homlokzatán, esetleg az erkélyein oda telepített fák, bokrok, növények találhatóak. Az utóbbi években láthattunk már erre rossz példát is Kínában, amikor a növényzet átvette az irányítást az épület felett.

A kudarc ellenére most újra belevágnak a zöldházas tervbe a távol-keleti országban. A helyszín ezúttal Huanggang városa, ahol megnyílt egy kisebb városnegyed öt ilyen növényes ingatlannal, melyek közül kettő lakóépület, a többiben pedig irodák és egy hotel kap majd helyet.

400 fa borítja ezt a vadi új toronyházat 2400 fa borítja ezt a vadi új toronyházat 3

A 80 méteres tornyokon több mint 400 fa található 4620 cserje és 2408 négyzetméternyi zöld gyep társaságában. Az épületeket tervező stúdió szerint a már költözhető lakásokhoz tartozó zöldfelületek évente 22 tonna szén-dioxidot semlegesítenek és alakítanak 11 tonna oxigénné. A stúdió, mely a milánói Bosco Verticalét is tervezte, elárulta, hogy még két ilyen “függőleges erdőváros” ereszt gyökeret Kínában a közeljövőben.