Egy lelkes cég, a Crowd Cookware azon dolgozik, hogy lehetőségeikhez mérten forradalmasítsák a konyhai felszerelések üzletágát, erre a területre is becsempészve a környezettudatosságot. Igény bőven van a munkájukra, melyet jól bizonyít, hogy alábbi projektjükre is több mint 196 ezer eurót (69,4 millió forintot) sikerült összegyűjteniük közadakozásból.

Termékük tulajdonképpen egy egyszerű vasedény, melynek különlegessége, hogy újrahasznosított vasból készült. Ennek forrását főként autóroncsok teszik ki a cég beszámolója szerint, így edényükhöz egyetlen gramm vasércet sem kellett kibányásznia senkinek.

Autóroncsokból készül ez az edény 1

Az edény kicsit dizájnosabb csak egy átlagos, bármely háztartásban megtalálható lábasnál. Minden hőforrásnál működik, tökéletesen vezeti a hőt, alkotói szerint pedig akár négy generációnyi főzést is túlél – hozzátették azonban, hogy a dédunokákra nagyobb eséllyel hagyhatjuk a tálat, ha kézzel és nem géppel mosogatjuk.

Autóroncsokból készül ez az edény 2

A Crowd Cookware arra is odafigyel, hogy a vevők is a lehető legzöldebb módon kapják meg a 100 eurós (35 ezer forintos) edényt: biológiailag lebomló kartoncsomagolást kap, a termékeket pedig nem utaztatják a levegőben, mivel az a legszennyezőbb megoldás.