2006-ban Mario Dominguez épp a ChampCar clevelandi repülőtéren rendezett versenyhétvégéjének edzésén száguldott versenygépével, amikor az első szárny leszakadt, a kerekek alá csúszott, kocsija pedig a betonfalban kötött ki. A mexikói pilótának nem esett baja, autója azonban használhatatlanná vált, a futamra a tartalék kasztnival készülhetett.

A használhatatlanság azonban relatív: a még 2000-ben épült, számos autóversenyt megjárt Lola-kasztnival ugyan már nem lehetett biztonságosan részt venni futamokon, akárhogy is javítják meg. Az ilyen roncsok sokszor azonban új életet kapnak. Az említett darab is így járt: egy amerikai férfi valahogy hozzájutott a darabhoz, melyből házi szimulátort épített.

Szimulátort csináltak az összetört versenyautóból 1

Komoly dologra persze nem érdemes gondolni: a pilóta elé egy monitort erősítettek, viszont a pedálok és a kormány nagyjából ott találhatóak, ahol a valódi versenyautóban is voltak. A szerkezet nem mozog, nincs erő-visszacsatolás, de mégis üdítő élmény lehet egy olyan kasztniból élvezni bármilyen autós videójátékot, mellyel egykor 320-340 km/órával is száguldoztak profi autóversenyzők.