Mindenki számára ismerősek a slot car-játékok, azaz olyan sínnel ellátott autóverseny-pályák, ahol apró, villanymotorral hajtott autókkal küzdhetünk egymás ellen. Ezek a pár ezres kis műanyag játékok is jó szórakozást ígérnek, de a műfaj csúcsa már valódi, méregdrága művészet. 

A legjobb, valódi versenypályákat mintázó darabokért több tízmillió forintot is elkérhetnek, a Slot Mods Raceways alkotása viszont még ebből a kategóriából is kilóg. Egy legendás gyárépületet mintáztak meg kicsiben, méghozzá a Fiat torinói épületét. 

Egyedi 3D-s nyomtatással készült alkotásuk gigantikus méretű lett, 1,82 méter magassággal és 4,3 méteres hosszúsággal. Apró Fiat 500-asok, jelenetek az emeleteken, itt minden van, amit csak el tudunk képzelni. Az egész komplexum árából pedig egy valódi, igen jól felszerelt garázst is ki lehetne hozni, ugyanis 80 millió forintot kérnek érte.

A Fiat Lingottóban húzta fel az akkori idők legnagyobb autógyárát, ami nem csak mérete miatt volt különleges, hanem mert a kész gépek a tetőn lévő tesztpályán köröztek. A nyersanyagok az első emeletre érkeztek, és a szorgos talján kezek munkája nyomán egész működő autóként értek a tetőre. 1923-tól 1982-ig csapatták a gyártetőn, majd bezárták a telepet, ami átadta a helyét hoteleknek, bevásárlóközpontoknak.