Pár éve már beszámoltunk egy lassan szárba szökkenő, különös küzdősportról, a pofozkodóversenyekről. Az Oroszországból indult szórakoztató mutatvány lényege, hogy a versenyzők párba állnak, majd elkezdik egymást pofozni. A verseny kieséses alapon működik, aki kidől, kiesik.

Valahol a szkander és az egyéb küzdősportok határán helyezkedik el a dolog, és ahogy az lenni szokott, ez a szakág is kitermelte első legendás alakját, egy fiatal, nagydarab, szakállas orosz férfit,  Vaszilij “Gombóc” Kamotszkijt. 

A becenevét nem csak testalkata ihlette, elmondása szerint a klasszikus gombóc a kedvenc eledele, ezekből merít erőt a pusztító erejű pofonokhoz. Szibériában született, földműves családban, és miután 2019-ben megnyerte az első helyi versenyt, nem volt megállás. 

Több versenyt is megnyert, majd 2020-ban emberére talált, egy jó helyre mért sistergő tenyeres nyomán elvesztette eszméletét, és kórházba is szállították. Ekkor a 150 kilogrammos bajnok visszavonult egy időre, de csak azért, hogy 2021-ben egy lengyel bajnokságban egészen a döntőig meneteljen. Itt akadt egy méltó ellenfél, a helyi David Zalevszki, aki a negyedik ütésváltásnál döntötte el a meccs sorsát. 

Bár az orosz “Gombóc” dőlt ki először, a meccs után készült fotók alapján a győztes feje fájhatott jobban. Arca felfújt lufivá dagadt, és teljesen eltorzult, ami mutatja, hogy mennyire veszélyes, és fájdalmas mutatvány egy ilyen megmérettetés. 

Kegyetlen parasztlengőkkel üti ki ellenfeleit a pofozkodás orosz legendája 2

A lengyel győztes

Kegyetlen parasztlengőkkel üti ki ellenfeleit a pofozkodás orosz legendája 3

Az orosz vesztes