A sör szokatlan színét egy természetben előforduló festékanyag, a szpiralina nevű algafajta adja, amely ugyanakkor “nem rontja el” az ital ízét. A Line márkanéven forgalmazott kék sört egy új piaci rést kereső észak-franciaországi sörfőzde, a Hoppy Urban Brew dobta piacra, karöltve egy ugyancsak térségbeli céggel, az Etika Spirulinával, amely étrend-kiegészítőként népszerűsíti az algát.

A medencékben tenyésztett alga kék színét egyik alkotóeleme, a fikocianin adja, amelyet az erjesztés folyamán adnak a sörhöz. A szpirulina szállítója szerint több tesztfőzés eredményeként a sörfőzdének sikerült kialakítania egy olyan elegyet, amely ízlik a fogyasztóknak.

A sörfőzde szerint a termék kelendő, “hatalmas az érdeklődés és a kíváncsiság” a vásárlóközönség részéről. A múlt év utolsó negyedében 1500 palackkal adtak el a kék sörből, és a gyártó most készíti elő a termelés felfuttatását a növekvő kereslet kielégítésére.