Igazán epikus alkotással búcsúztatták el Daniel Craiget James Bond karakterétől a Nincs idő meghalni című filmben. Korábban már beszámoltunk néhány érdekes kulisszatitokról, melyek lehetővé tették, hogy kevesebb számítógépes trükk bevetésével is akciódús látványvilágot kapjunk.

A film végi robbanássorozat is valódi volt többek között, mégpedig annyira, hogy Guinness-rekordot is döntöttek a készítők. A 2019. március 8-án rögzített jeleneteknél annyi robbanószert használtak fel, amennyit korábban még soha egyetlenegy produkcióban sem. A pirotechnikai eszközök 136,4 kg TNT erejével értek fel, ezzel megduplázták a korábbi 65 kilós rekordértéket, melyet szintén egy James Bond-film, a Spectre tartott.

Az egészben talán az a legérdekesebb, hogy a film készítőinek fejében meg sem fordult, hogy a finálé robbantásával rekordot dönthetnek, mígnem a robbanószereket beüzemelő cég egyik embere be nem számolt erről a filmeseknek.

A James Bond-franchise nevéhez egy másik Guinness-rekord is köthető: hét alkalommal pördült meg a levegőben saját tengelye körül az Aston Martin DBS a Casino Royale-ban.