Különleges hobbit választott magának egy spanyol férfi. Enos Camare mindenért megőrül, ami apró, és ő is ezzel foglalkozik, mindent miniatűr méretben alkot újra. Alkotásairól videókat is készít, melyeket feltölt saját YouTube-csatornájára.

A 3D-nyomtatóval, illetve őt idézve “remegő kolbászujjaival” dolgozó férfi munkái lenyűgözőek, ugyanis működő elektromos berendezéseket is meg tud alkotni zsebpiszoknyi méretben. Itt nem kameratrükkről van szó, a szerszámos dobozban tényleg egy működő mini körfűrész van 1:12-es méretarányban, az akkus fúró pedig tényleg kapott egy mini töltőt.

Legnépszerűbb videójának főszereplője egy mosógép, amit Camare a felesége kérésére készített. A férfi leírja, hogy először megtervezte a háztartási eszközt, kinyomtatta, fogott egy apró villanymotort, majd némi elektronikai és programozói tudással összeállította a végeredményt.

Akár árulhatná ezeket a holmikat a férfi, sok gyerek örülhetne, ha egy babaházat működő berendezési tárgyakkal dobhatna fel. Saját webshopjában egyelőre azonban csak nem gépesített eszközökből válogathatnak a vásárlók néhány száz forintos áron.

Működő miniatűr barkácsgépeket készít egy férfi 1