Egyy 19 éves fiatal srác, Jack Sweeney aligha gondolta volna, hogy egy nap Elon Musk személyesen felkeresi őt, és 5 ezer dollárt (1,6 millió forintot) fizet neki azért, hogy hagyja abba, amit csinál. Mindez azonban megtörtént.

De mit is csinált Sweeney? 2020 júniusában elindította az ElonJet nevű Twitter-oldalt, melyre egy robot folyamatosan posztolta, hogy merre is jár Elon Musk magángépe. Mindezt a Szövetségi Légügyi Hatóság nyilvánosan elérhető adatainak köszönhetően tehette meg, így többek között olyan bejegyzések születtek, hogy 6 órányi repülés után a gép sikeresen landolt a texasi Austinban.

Musk felkereste a fiatalembert és megkérdezte tőle, hogy le tudná-e szedni ezeket az adatokat, mivel azok biztonsági kockázatot jelentenek a világ egyik leggazdagabb embere számára. A felek beszélgetésbe elegyedtek, és miután a srác elmondta, hogy sok energiát és munkát szánt a fiókra, csak úgy nem akarná deaktiválni azt.

Ekkor felmerült, hogy pénzért cserébe talán mégis megtenné ezt Sweeney. Musk a már említett 5 ezer dolláros ajánlattal nyitott, a srác azonban ennek tízszeresével, 50 ezer dollárral kontrázott, indokolva ezt azzal, hogy pénzbe kerül az egyetem, emellett egy autót is venne.

Hogy mi lesz a dolog folytatása, az még kérdéses. A megkereséssel kapcsolatban Sweeney elmondta, hogy elsőre igencsak ijesztő volt, amikor a bejövő üzenetei között meglátta Elon Muskot.