Kou Mikuni a Tokiói Egyetem Integrált Tudományok Tanszékén (természettudomány) végzett, jelenleg pedig ugyanazon az egyetemen, a Műszaki Tudományok (gépészmérnöki) karán, doktori képzésben foglalkozik a tervezéssel. A japán tehetség készített egy különleges eszközt, mellyel felhívta magára a Lexus figyelmét is.

A Tacomotive egy érintéssel kezelhető vezetési szimulátor látás- és hallásproblémákkal küzdő gyermekek számára. Gyakorlatilag egy papírlapról van szó, melynek textúrája, különösen érdessége és puhasága finoman változik mintázatok kivágásával. Ezt a jelenséget felhasználva egy analóg vezetési játékot tervezett az alkotó a tapintható felfedezés élvezetére, amely a látás- és hallásproblémákkal küzdő gyermekek oktatásában nyújt segítséget a közös kommunikáció támogatásával.

Vak gyerekeknek készítettek autószimulátort 1

Mikuni találmányával bejutott a Lexus Design Award hat döntőse közé. Alkotását 1726 pályamű közül választották ki, figyelembe véve, hogy hozzájáruljon egy jobb jövő megalkotásához. A döntősök, így a fiatal feltaláló is, 3 millió jenes (8,3 millió forintos) fejlesztési segítséget kap, de tavasszal győztest is hirdetnek majd.