Magyarországon nem jellemző igazán, hogy egy-egy újonnan megjelenő termék miatt sorok álljanak az üzletek előtt, de tőlünk Nyugatra simán kialakulhatnak ilyen helyzetek. Elég például egy új iPhone-megjelenésre, vagy éppen a klasszikus, olykor tömegkáosszá alakuló Black Friday-re gondolni.

Remek fizetést kap a mások helyett sorba álló férfi 1

Egy-egy új iPhone megjelenése előtt már-már megszokott, hogy egyesek sátrakkal költöznek a sor elejére, hogy elsők között vehessék meg az új mobilt

Sokan azonban úgy vannak vele, hogy idejüket értelmesebb dolgokra is fordíthatják, mint a várakozás. Ezt használja ki a 31 éves Freddie Beckitt. Az angliai Fulhamben élő író szabadidejében mások helyett várakozik különféle sorokban, óránként 20 fontért (8500 forintért). A fizetéskiegészítés ezen formája meglepően jövedelmezőnek bizonyult számára, a jobb napokon 160 font (68 700 forint) is összejöhet neki egy munkanap alatt.

Elmondása szerint leginkább a nyár során keresik meg őt a leggyakrabban: ekkor legtöbbször népszerű előadásokra és show-műsorokra jegyet kínáló irodák előtt várakozik mások helyett, de volt már olyan is, hogy nyolc órát várt a hidegben egy luxusmárka boltja előtt egy, a hatvanas éveikben járó pár helyett.

A munka egyértelmű előnye, hogy rugalmas, így Beckitt írói tevékenysége mellett szabadon dönthet, hogy elvállal-e egy-egy felkérést. Hátránya azonban, hogy nincs annyi megrendelés, hogy ez legyen a fő állása, és a 20 fontos órabérnél többet nem is igazán lehet elkérni az emberektől, ugyanis erre a feladatra bárki képes.