A kínai mobilgyártás egy sokfejű sárkány, a feltörekvő márkák, típusok között csak kapkodja a fejét a mezei felhasználó, de azért akad pár név, ami már beért a köztudatba. A Huawei után a Xiaomi érte ezt el a hazai piacon, és a globális szinten is legnagyobbak közé felkúszó márkanév ma már sokak számára ismerősen cseng.

Ezért is érdekes hír, hogy hivatalosan is bemutatták az új Redmi Note 11-es szériát, ami végre nem egy elszállt árú luxuskészüléknek készült.

A Redmi Note 11-esből négy különböző változat készül, és mindegyik közös ismertetőjegye lesz a szögletes dizájn, ami egyes korábbi iPhone telefonokról lehet ismerős.

A Redmi Note 11 Pro 5G jelenti majd a kínálat csúcsát Qualcomm Snapdragon 695 processzorral, és 5G támogatással. Kijelzője 6,67 colos OLED panel, 120 Hz frissítési rátával, full HD felbontással.

Aránylag olcsó, és mindent tud, amit kell az új Redmi Note 11 1

A telefon gyomrában 5000 mAh-s akkumulátor rejtőzik, amit 67 wattos gyorstöltéssel lehet rövid idő alatt megtömni energiával, a 108 megapixeles fő kameraegység pedig hozza a ma elvárt szintet a számháborúban. Ezt közvetlenül az elődből emelték át f/1,9-es apertúrával, PD-autofókusszal, 1080p-s videózási képességekkel, optikai képstabilizálás nélkül.

Nem maradt ki a 3,5 milliméteres jackcsatlakozó, a dual SIM-támogatás, az 5G, az NFC, a Wi-Fi 6, a Bluetooth 5.2 és a GPS-egység sem, a készülékek 4/6 GB memóriával és 64/128 GB háttértárral kerülnek majd forgalomba.

Aránylag olcsó, és mindent tud, amit kell az új Redmi Note 11 2

A család olcsóbb tagja, a sima Redmi Note 11 egyértelmű, miért kap kedvezőbb árcédulát, hagyományos LCD technolgóiájú full HD+ kijelzője alacsonyabb, 90 Hz képfrissítést tud, a hátlapon pedig a főkamera is butább, csupán 50 megapixeles kerül rá. Ezek mellett a rendszerchip is gyengébb, az 5000 mAh kapacitású akkumulátorhoz itt már csak 33 wattos gyorstöltés tartozik.

A nemzetközi alapár ennél a készüléknél 179 dollár lesz (57 ezer forint, de ennél a hazai ár vélhetően magasabb lesz valamivel), a legkomolyabb kivitelért pedig 229 dollárt (73 ezer forint) kérnek majd. A Pro változat esetén 329 dollár (104 ezer forint) az indulóár, és 379 dollár a plafon, de még ezzel is messze olcsóbb, mint a félmilliós ársávban elérhető csúcskészülékek.