A Horizon Yachts 90 láb (27,4 méter) hosszú FD90-es jachtja nemcsak azzal tűnik ki a luxushajók sora közül, hogy arányait tekintve szélesebb legtöbb társánál, hanem okosabb is. Fedélzete minden igényt kielégítő, egyszerre elegáns és modern berendezéssel és kialakítással.

Okostelefonnal vezérelhető ez a luxusjacht 1Okostelefonnal vezérelhető ez a luxusjacht 2

Nehéz már ebben a kategóriában olyat villantani, amire a potenciális vásárlóközönség felkaphatja a fejét, ezért a Horizonnál arra gondoltak, hogy a kényelmi funkciók akár a mobilokra is költözhetnének. Egy automatizált okosrendszernek köszönhetően éppúgy lehet a mobilról állítani az árnyékolók dőlésszögét vagy a fedélzet hőmérsékletét, mint a legmenőbb szárazföldi okosotthonokban.

Okostelefonnal vezérelhető ez a luxusjacht 3Okostelefonnal vezérelhető ez a luxusjacht 4

Az említett funkciók mellett a világítás és a szórakoztatórendszerek is szabályozhatók így, gyakorlatilag a vevő határozhatja meg rendeléskor, mi az a tudásszint, amit szeretne mobiljáról kezelni.

Okostelefonnal vezérelhető ez a luxusjacht 5Okostelefonnal vezérelhető ez a luxusjacht 6

Maga a Horizon FD90 az okosítás nélkül is a kikötők ékköve lehet. Két 1136 lóerős motorja akár 16 csomós (29,6 km/órás) sebességre is gyorsíthatja a jachtot, melynek borsos áráról nem érhető el nyilvános információ.

Okostelefonnal vezérelhető ez a luxusjacht 7