Miért remek lehetőség a céges járműveket marketing célokra is használni?

Számos vállalkozásnál a céges gépjármű flotta elengedhetetlen része a napi munkavégzésnek. Az áruszállító gépjárművek vagy a munkatársak céges autói mind-mind olyan felületek, amelyeket érdemes használni marketing célokra. A céges flotta állandó mozgásban van, így rengeteg potenciális ügyféllel találkozhat naponta. Az autófóliázás költségeire fordított egyszeri befektetéssel olyan reklámfelülethez juthatsz, amely folyamatos megjelenést biztosít. Az üzleti partnereid számára pedig bizalmat sugároz, ha a gépjárműpark dizájnja belesimul a vállalat arculatába.

Így használd a céges flottát reklámfelületként! (X) 1

Így hozd ki a legtöbbet céges flottádból, ha reklámfelületként használnád!

A kreatív megoldások könnyebben megjegyezhetővé teszik márkádat. Használd ki az autók formáját és jellegzetességeit, hogy tökéletesen illeszkedjenek a reklám dizájnjához. Az üzenet tartalma legyen rövid és könnyen értelmezhető, hogy a gyorsan haladó járművekről is befogadható legyen az üzenet! Ha nagyobb reklámkampányban gondolkozol, akkor a járműveken szereplő szlogenek és vizuális elemek kapcsolódjanak a más platformokon megjelenő hirdetésekhez. Ha valamilyen szolgáltatást szeretnél reklámozni, tüntesd fel vállalkozásod telefonszámát, webcímét és közösségi média oldalát is.

Így használd a céges flottát reklámfelületként! (X) 2

Hogyan célszerű belevágni?

Gondolnod át, hogy hosszú távon szeretnél használni egy adott dizájnt vagy csak kampányszerűen, időnként cserélgetve. Előbbi esetben érdemes tartósabb, védőfunkciókat is betöltő autófóliázást választanod.

Ajánlott profi marketingszakemberek segítségét is igénybe venned, akik segítenek a dizájn megtervezésében. Piackutatás segítségével pedig meghatározhatják, hogy milyen fogyasztókat érhetsz el ezzel a reklámozási formával. Így célzottabb üzenetet fogalmazhatsz meg számukra.

A céges gépjármű flotta fenntartása nem feltétlenül csak kiadásokkal jár. Reklámhordozóként hasznosítva a céges autók és járművek jelentős bevételt is generálhatnak. Vállalkozásodtól függően nemcsak saját szolgáltatásodat népszerűsítheted, hanem bérbe is adhatod a reklámfelületeket más cégek számára.