Stefan Langer egy 29 éves siklógéppilóta, aki vitorlázórepülésben német bajnoknak mondhatja magát, emellett rekordtartó is: az egyik géposztályban első németként tett meg egy előre meghatározott, háromszög alakú útvonalat, melynek hossza 1028 km volt. Eközben sebességi rekordot is döntött, 114 km/órával haladt egy olyan repülővel, melynek nincs motorja.

A férfi YouTube-csatornája tele van érdekes videókkal, ám az egyik egyértelműen kiemelkedik közülük. Ebben három olyan landolást láthatunk, ahol a körülmények már életveszélyesnek is mondhatók: Langer viharos szélben, egy alkalommal pedig már sötétedéskor teszi le a gépet. Az biztos, hogy mi nem lettünk volna ennyire nyugodtak még utasként sem.

A vitorlázórepülésnek természetesen vannak szép oldalai is. Példának okáért itt van ez az olaszországi leszállás, ahol ugyan egy kis eső belerondít a képbe, de a szinte 360 fokos panoráma teljesen kárpótol. Ennél a felvételnél érdemes kiemelni azt is, hogy mennyire lágyan landol Langer a repülőjével: szinte nem is látszik a videón, amikor földet ér a futómű.