A koronavírus-járvány alaposan betett azoknak a cégeknek, akik óceánjáró hajókat üzemeltettek. A pandémia kezdetekor több hír is arról szólt, hogy ezeket a hajókat, melyek zsúfolásig voltak turistákkal, nem engedték haza a fedélzeten tomboló betegség miatt. Később kihasználatlanság miatt rengeteg ilyen hajó a bontóban végezte, a világ óceánjáró-állománya jelentősen megcsappant.

Most azonban úgy tűnik, kezd újra erőre kapni az ipar. Olaszországban legalábbis építenek egy vadiúj luxushajót, melynek már nevet is adtak. A Norwegian Viva 965 láb (294 méter) hosszú lesz, fedélzetén több mint 3200 utast képes elszállásolni, és várhatóan 2023 júniusában állítják munkába.

Gokartpálya és óriáscsúszda is lesz az épülő luxushajón 2

Fedélzetén olyan szolgáltatások várják az utazásra befizetőket, mint például egy három emeleten át kanyargó gokartpálya, ahol egyszerre 15-en versenyezhetnek, vagy egy óriáscsúszda, ahol a kalandra vágyók 10 emeletnyi magasságból indulva érkezhetnek a hajó oldala mentén a vízbe.

Gokartpálya és óriáscsúszda is lesz az épülő luxushajón 3

Mindezt, illetve számos medencét, a szoborparkot, valamint a 11 különböző éttermet felvonultató részleg egy 4000 négyzetméternél is nagyobb kiterjedésű sétányról érhető majd el.

Gokartpálya és óriáscsúszda is lesz az épülő luxushajón 4

Lesz majd a hajón egy olyan luxusrészleg is, ahová külön kártyával lehet bejutni. A Haven névre keresztelt exkluzív szekcióban 107 lakosztály található, számukra privát étterem, külön napozórészleg, medence és szauna, valamint 24 órás komornyikszolgálat áll rendelkezésre, akik kérésre pezsgőt hoznak vagy épp csomagot visznek.

Gokartpálya és óriáscsúszda is lesz az épülő luxushajón 5

A Norwegian Viva a nyári időszakban a Földközi-tengeren tölti majd legtöbb idejét, olyan kikötőkben áll majd meg, mint Lisszabon, Barcelona, Róma vagy épp Athén. Télvíz idején sem lesz kihasználatlan, ekkor a Karib-térség felé veszi az irányt.

Gokartpálya és óriáscsúszda is lesz az épülő luxushajón 6