Aki a nyolcvanas években bontatlanul tette el a megjelenő képregényeket, az szinte mindennél jobb helyre fektette pénzét. A különleges darabokért ugyanis ma már őrült összeget fizetnek a gyűjtők, és minél szebb az adott szám, annál nagyobb az érdeklődés. 

Az árak rekordja már pár nappal 2022 indulása után megdőlt, amikor egy 1984-es képregény egyetlen lapjáért adtak több mint egymilliárd forintnak megfelelő dollárt Texasban.

De miért volt ez lap annyira különleges? Pókember már jóval korábban feltűnt, de ilyen formában ekkor ábrázolták először. Itt a “Marvel – A titkos háború” című mini képregénysorozatának 8. kötetében viselte első alkalommal a legendás fekete pókgyúnyát, ami az első Venom karakterére tett utalás volt.

Szintén csütörtökön adták el a Superman első számának kevés fennmaradt példánya egyikét. Az Action Comics No. 1. 3,18 millió dollárért (984 millió forint) talált gazdára, ezzel a valaha legdrágábban elárverezett könyvek közé került.

Korábban egy 1974-es A hihetetlen Hulk című képregény egyik oldaláért 657 250 dollárt, vagyis átszámítva 203 millió forintot fizettek, ezt a rekordot döntötte meg a fekete ruhás Pókember Dallasban.