Érdekes piaci rést célzott meg a sencseni Inone Technology cég alá tartozó Benco márka. Az egyre inkább érezhető, hogy sokan tartanak a mobiltelefonok állandó megfigyelő algoritmusaitól, és inkább kevés személyes információt osztanának meg magukról. 

Erre elvileg megvannak a biztonsági szoftverek, illetve minden funkció kikapcsolható, de aki ezekben a megoldásokban sem bízik, annak kapóra jön a Benco V80s. Ebben a készülékben ugyanis az ártalmas kódok sem tudják kéretlenül bekapcsolni a nyomkövetést, és fotókat sem csinálnak a kamerákkal.

Ha félsz attól, hogy követnek, akkor ez a buta telefon a te mobilod 1

Az Android 11-et futtató készüléken ugyanis nincs kamera, se GPS, így a követés fizikailag lehetetlen. Igaz, így a legnépszerűbb telefonos funkciók, a fotózás, és a navigáció is lehetetlenné válik. Mindenesetre vannak olyan élethelyzetek, amikor jól jöhet egy ilyen készülék.

Ha félsz attól, hogy követnek, akkor ez a buta telefon a te mobilod 2

A készülék érdekessége, hogy láthatóan van helye a kameráknak, valószínűleg csak ilyen műanyag borítást tudtak a készülékhez szerezni nagy tételben

A készülékben egy Unisoc SC9863A lapkakészlet dolgozik, és 5000 mAh-s az akkumulátora. Az elérhető funkciók között azért van 4G-támogatás, Wi-Fi, a memória 3-4 GB RAM lehet, és 32 vagy 64 GB tárhely jellemzi az eszközt, amiben microSD-foglalat is van.  

A titkos lopakodást elősegítő telefonnak egyelőre az ára is titkos, nincs még olyan hazai forrás, ahol lett volna szó az árazásról.