Régóta, legalábbis az első Star Wars-film óta sokak dédelgetett álma az, hogy egy nap úgy lehessen valakivel kommunikálni telefonon vagy bármilyen eszközön, hogy közben látjuk őt előttünk megjelenni. Erre persze manapság van már lehetőségünk a videóhívással, ahol a hang mellett élő képet is küldhetünk, ám a másik oldal csak 2 dimenziót érzékel mindebből.

Forradalmi újítás jön a videóhívásoknál 1

A Portl ígérete szerint azonban már csak pár hónap, és jön az M nevű termékük, mellyel valósággá válik a Star Wars világából ismert látvány, és mindenféle VR-szemüveg használata nélkül beszélgethetünk valakivel úgy, hogy 3D-ben látjuk őt.

Nézd meg az alábbi videón a működését!

a videó a hirdetés után indul

A Los Angeles-i startup kütyüje lehetővé teszi a hologram közvetítését és megjelenítését. Mindezt egy beépített okoskamerának köszönheti, melynek felvételeit a mesterséges intelligencia folyamatosan elemzi, így küldi a jelet a másik készülékre.

A cég tervei szerint márciustól már szállítaná a futurisztikus terméket. Az előrendelés már zajlik, 100 dollár (31 ezer forint) a foglaló, ám a hologramhívó teljes vételára nem ismert.