Amikor az ohiói fodrász, Steve Warden legkisebb gyereke egyetemre ment 2013-ban, úgy döntött, hogy új elfoglaltságot keres magának. Nem kisebb célt tűzött ki, mint hogy megdönt egy Guinness-rekordot. Munkájából adódóan rengeteg levágott haj állt rendelkezésére, ezért nekiállt, hogy elkészítse a világ legnagyobb hajgombócát.

Bizarr teremtmény a világ legnagyobb hajgombóca 1

Az idő során nevet is adott az alkotásnak: Hoss, a főként barna színű gombóc a múlt hónapban 102,12 kilósra hízott, így mostantól ő a Guinness-rekorder. Elképesztő belegondolni, de ez a bizarr ötlet korábban már másnak is eszébe jutott, az előző rekordtartót azonban 25 kilóval túlszárnyalta Hoss.

Warden ötlete egyébként négy gyermekétől jött, akik éveken keresztül nyüstölték a fodrászt, hogy csinálja meg a gombócot, és bekerülhetne egy népszerű tévéműsorba. Miután az utolsó csemete is kirepült a családi fészekből, kezdetét vette a levágott hajak összegyűjtése, melyeket mindenféle ragasztóval tart össze. A férfi visszaemlékezése szerint Hoss először csak akkora volt, mint egy baseball-labda.

2018-ban végül összejött a gyerekek álma, bekerült a tévébe a hajgombóc, sőt, még az orlandói Comic Con kiállításra is elvitték, ahol a látogatók saját hajukkal hizlalhatták Hosst. Innentől a fodrászaton kívülről is érkezett hajfelajánlás, mindenki a részese akart lenni a rekordnak.

A csúcsdöntést követően nem ér véget Hoss élete, egy ideig még biztos hízni fog a hajgombóc készítője szerint.