A minap hoztunk nektek egy igencsak látványos felvételt a világ legnagyobb repülőjéről, az Antonov AN-225-ről, melyet Lengyelországban kaptak lencsevégre. Az óriás gyakorlatilag kettévágta a felhőréteget, melyen keresztülhaladt leszállás közben:

Az Antonov nem tartozik azon repülőgépek közé, melyről sok modellrepülőt mintáznak, két német férfi azonban úgy döntött, hogy a saját kezükbe veszik az irányítást és készítenek egy röpképes, méretarányos AN-225 modellt. Miután Christian Mies egy nap beállított az eredeti gép rajzaival barátjához, Michael Speierhez, eldöntötték, hogy megépítik a gépet.

Először csak az alap volt biztos, két darab Behotec JB-180 hajtómű, melyet később négy más márkájú egységgel egészítettek ki. Ez határozta meg a gép méreteit is: hossza 5,3, szárnyfesztávolsága 5,5 méter. A tervek szerint körülbelül 70 kilós lett volna a modell, ám a végső tömeg 93,5 kg lett.

A világ legnagyobb repülőjének még a modellváltozata is brutális 2

A géptörzs főként fából készült, de a befektetett energiát jól mutatja, hogy a futóműnél használt fém alkatrészeket saját maguk esztergálták építőik. Az alkotás természetesen repülés közben a leglátványosabb. Az alábbi felvételek egy tavalyi bemutatón készültek, ahol ugyan történt egy kisebb baleset is a landoláskor, de egy kis javítás után újra régi fényében tündökölhet a modell.