Nagyon furcsa történettel rukkolt elő nemrégiben egy youtuber. Trevor Jacob, aki 2014-ben még a szocsi téli olimpián snowboardozott amerikai színekben, egy év végi videójában elmeséli, hogy lezuhant a repülőjével. A baleset körülményei azonban több mint gyanúsak.

Jacob eredeti célja az volt, hogy barátja hamvait kiszórja a gépből a Sierra Nevada hegység felett, ám beszámolója szerint menet közben leállt a gép motorja. “Szerencsére” pont volt rajta egy ejtőernyő is, így a zuhanó repülőből kiugrott és épségben landolhatott.

A kisgépről ugyanez már nem mondható el: csúnyán összetört a repülő, de a szárnyra szerelt, a repülést és a zuhanást végig rögzítő kamera túlélte az incidenst. A felvételek begyűjtése után több órát bolyongott a sivatagban víz és élelem nélkül az egykori olimpikon, mire egy autós felvette az éjjel.

A körülmények igencsak gyanúsak: a túl sok kamerafelvétel és az ejtőernyős ugrásra való felkészülés többek szerint is arra utalnak, hogy ez egy megrendezett szituáció volt, a motor pedig azért állhatott le, mert szándékosan alultankolták a repülőt. A videós a kommentekre reagálva letiltotta a hozzászólás lehetőségét. Az ügyben vizsgálatot indított a Szövetségi Légügyi Hatóság.