Hihetetlenül gyorsan népszerű lett a Netflixen a Squid Game (Nyerd meg az életed) című kilencrészes dél-koreai sorozat. A szériában látottak sokakat megihlettek, hogy a történethez hasonló kihívásokat a való életben is végrehajtsanak. Egy youtuber egy kisebb vagyont is szétosztott a saját maga által megrendezett játékban.

Ezek a lehetőségek tőlünk, magyaroktól igencsak messze voltak, ám hamarosan itthon is lesz egy Squid Game-re hajazó játék valódi pénzjutalommal. Egy nyilvános Facebook-oldal ugyanis december 30-a óta várja a jelentkezéseket egy titokzatos játékra, melyben 500 ember vehet részt.

Az oldal bejegyzései alapján olyan játékosok fognak játszani, akiknek kilátástalan a helyzetük, úsznak az adósságokban. Minden nap lesz egy feladat, amit teljesíteniük kell, aki teljesíti azt, továbbjut, aki nem, az pedig kiesik. A magyar jogszabályoknak megfelelően erőszakot nem fognak alkalmazni, a büntetést ehelyett kreatív, csavaros fordulatokkal ellátott feladatok formájában helyettesítik. A végén persze csak egy maradhat, ő 25 millió forintot kaszálhat.

A játékosok a helyszínen alszanak, és nem hagyják el a játékot, amíg ki nem esnek. A játékvezetők közül lesznek, akik a már épülő játékhelyszínen alszanak, és lesznek, akik hazamehetnek. Minden játékvezető egyenruhát és maszkot fog viselni a teljes anonimitás megtartása érdekében, a játékosok pedig számmal ellátott egyenruhában lesznek.

Ahogy a sorozatban, úgy itt is lesznek VIP-szolgáltatások: azok, akik megváltják a megfelelő jegyet, páholyból, maszkban figyelhetik az eseményeket. A tervek szerint mindez március körül valósulhat meg.