Már a koronavírus terjedése előtt is népszerűek voltak a természetközeli, tömegtől, emberektől távol lévő, mégis modern, egyszerű, kellemes hangulatú szállások. A lombházak, mini életterek közkedveltségét pedig csak tovább erősítette a világjárvány. 

A Hello Wood legújabb alkotása így abszolút telitalálat, a zalai dombok között felállított Wauhaus tökéletesen kifejezi a 2020-as évek stílusát. 

Menő lett ez a minimalista magyar kabinház 1

Fotó: Hello Wood/Lakos Máté

A megrendelő elképzelése alapján vendégháznak, illetve dolgozószobának készült, de a Wauhaus típusú kabinok akár dizájn szálláshelyként is kiemelkedőek. Az alapformákból építkező, játékos épület kortárs válasz a lombház fantáziára.

Menő lett ez a minimalista magyar kabinház 2

Fotó: Hello Wood/Lakos Máté

A kabin tartós struktúrájának és kialakításának köszönhetően hosszú évtizedekig állni fog általános karbantartás mellett, emellett minden évszakban lakható. 

Menő lett ez a minimalista magyar kabinház 3

Fotó: Hello Wood/Lakos Máté

“Az alapformákból építkező, játékos épület kortárs válasz a lombház fantáziára. A meredek domboldalon eltérő hosszúságú lábaival megpihenő Wauhaust grafitszürke színre kezelt vörösfenyő deszkaburkolat fedi. A bejárathoz híd vezet a ház oldalán, amely terasszá szélesedik az ajtó előtt. Korlátja acélból készült keményfa fogódzkodóval, amely rejtett világítást kapott” – mutatja be a stúdió az új építményt szövegben és egy rövid videóban is.