A korosodó színész az utóbbi tíz évben rátalált arra az akciófilmes karakterre, amit szinte számtalan alkalommal el lehet adni a közönségnek. Mindig átlagos életet akar élni, kiszállna az FBI-tól, a maffiától, a titkosnál titkosabb szervezettől, hogy végre a családdal lehessen, de ekkor gonosz arcok elrabolják valamelyik családtagját.

Innen pedig minden esetben jönnek a törött csontok, a kiontott belek, a golyóval telelőtt testek, Liam Neeson pedig csak halkan mormogva, megfontolt nyugdíjasként növeli a hullahegyeket.

A Becsületes tolvaj, a Jeges pokol és Az oltalmazó után ugyanezt a receptet követve jön a Blacklight, ami a kései akciófilmes karriert elindító Elrabolva filmekre hasonlít leginkább. Itt már nagypapát alakít a színész, az ellenfelek pedig kormányerők, de végül is mindegy, hogy terrorista, vagy FBI-ügynök: ha Liam Neeson családjával szórakozik, akkor fekete zsákban végzi.

Liam Neeson mellett Aidan Quinn és Emmy Raver-Lampman fog feltűnni a vásznon. A Blacklight 2022. február 11-én érkezik a mozikba.