Sokszor észre sem vesszük, de a legnagyobb gyorsétteremláncok folyamatos fejlődésen mennek keresztül. Manapság már a legtöbb helyen leadhatjuk a rendelésünket anélkül, hogy egy szót is váltottunk volna a kasszással, használjunk akár egy érintőképernyős terminált vagy a saját mobilunkat.

Az ételek terén is folyamatos a változás: vannak már műhúsból készült burgerek is, és általánosságban véve törekednek arra, hogy egészségesebb ételkínálatból választhassunk. Persze azért diétás és kímélő menüért még nem fogunk hozzájuk fordulni, de egy kínai McDonald’s-ban már megtehetjük azt, hogy a bevitt kalóriákat a helyszínen elkezdjük lemozogni.

Rögtön letekerheted a hamburgert ebben a gyorsétteremben 1

Egy sanghaji, illetve egy Kuangtung városában található étteremben ugyanis a hagyományos asztalokat gyakorlatilag olyan szobabiciklikre cserélték, melynek tetején egy lapos felület is található. Ide lehet tenni a megrendelt szendvicset, sült krumplit és üdítőt, majd indulhat a fogyasztás – mind az ételé, mind a kalóriáké.

Az újrahasznosított műanyagból készült biciklikből egyelőre 10-et telepítettek a két étteremben. A vendégeket azzal ösztönzik használatukra, hogy tekerés közben energiát termelhetnek telefonjuk töltéséhez, így duplán hasznosak az asztalok.