A Forbes 2021-es listája szerint 84,5 milliárd dolláros vagyonával az indiai Mukesh Ambani Ázsia leggazdagabb embere, de a globális listán is előkelő helyen szerepel. 2005-ben olajfinomító és petrokémiai üzletet örökölt, amiből valódi globális cégbirodalmat épített.

Az Ambani család tehát keményen dolgozik a sikerért, és a pénzgyártásban megfáradva nem akarnak holmi átlag luxuslakásban megpihenni. Az ő tulajdonukban van ugyanis a világ legexkluzívabb lakóháza Mumbai-ban, ami méretei alapján szállodának is beillik. 

168 férőhelyes garázs is jár a világ legdrágább lakóházához 1

Az Antilia nevű ingatlan értékét egy- és kétmilliárd amerikai dollár közötti összegre becsülik a szakértők, és bár területe 4500 négyzetméter, és mintegy hatszáz szobát magában foglal, Mukesh Ambani csupán családjával, feleségével és három gyermekével költözött be. 

168 férőhelyes garázs is jár a világ legdrágább lakóházához 2

2010-ben készült el a 173 méter magas épület, ami alapján akár hatvanemeletes is lehetne, csakhogy több szint hatalmas belmagassággal készült, így mindössze 27 emelettel emelkedik az ég felé. A címben említett garázs öt szintes, és természetesen a legdrágább autóknak ad otthont. 

Mivel az épületbe átlagember csak ritkán léphet be, ezért egy Netflixen futó sorozatból derült ki, milyen típusok kapnak itt helyet. A  Cricket Fever: Mumbai Indians című sorozat főleg az Indiában népszerű kriket játékosokról szól, de az egyik epizódban feltűnik az Antilia garázsa is. 

Bentley Bentayga, Mercedes-Benz E-Class, Mercedes-AMG G63, Bentley Mulsanne, Land Rover Range Rover, Rolls Royce Phantom Drophead Coupe tűntek fel a képernyőn, tehát inkább a nagy luxuslimuzinok kaptak helyet a családi flottában, a szupersportkocsikat feltehetően máshol tárolják.

Felszereltsége pedig annyira megalomán, mint a méretei, van 50 férőhelyes saját moziterem, spa, wellness részleg, három helikopterleszálló, kertek, zöld területek a szinteken, minden amit csak egy maharadzsa lelkületű milliárdos kívánhat. 

168 férőhelyes garázs is jár a világ legdrágább lakóházához 3

Egy ekkora komplexum működtetése természetesen nem egy emberes feladat, a család mellett a személyzettel lehet találkozni az üvegtoronyban, szám szerint nagyjából hatszázan vannak. 

168 férőhelyes garázs is jár a világ legdrágább lakóházához 4168 férőhelyes garázs is jár a világ legdrágább lakóházához 5168 férőhelyes garázs is jár a világ legdrágább lakóházához 6