Lebilincselő adatai vannak a BMW Motorrad legújabb kétkerekűjének, az M1000RR-nek. 1000 köbcentis, négyhengeres motorja bődületesen erős, 212 lóerős, nyélgázon pedig akár a 15 ezres percenkénti fordulattal pöröghet a főtengely. Azt gondolná az ember, hogy hiba lenne ezt a motort bárhogyan is piszkálni, hiszen jobbat nem lehet belőle kihozni.

A LEGO mégis bátorkodott hozzányúlni a bajorok motorjához, és ha az ő alkotásuk nem is alkalmas a száguldozásra, a külalakra nem lehet panasza senkinek. A dán játékgyártó 1:5 méretarányúra zsugorította az M1000RR-t és készített belőle egy 1920 darabos szettet. Az elemeket megfelelően összerakva egy állványon kiállított sportmotort kapunk, mely 27 cm magas, 17 cm széles és 45 cm hosszú.

Leesett az állunk ettől a BMW-től 1Leesett az állunk ettől a BMW-től 2

Mivel egy Lego Technic modellről van szó, a mechanikai részletek sem maradhattak el teljesen: a motor legimpresszívebb része egy háromfokozatú váltó, melyet még üresbe is lehet kapcsolni, de a kormány és a felfüggesztés elemei is úgy dolgoznak, mint az igazi kétkerekűn.

Leesett az állunk ettől a BMW-től 3

A BMW motor a karácsonyfa alá még biztosan nem fog bekerülni, ugyanis csak január elsejétől lesz elérhető 75 ezer forintos áron.