Ha tengeralattjárókra gondolunk, legtöbbünknek általában két változatuk ugrik be. Az első kategóriába a modern háborúk során használt monstrumok tartoznak, nukleáris meghajtással, torpedókkal és a többivel. A második kategóriába pedig azok a kis gömbök, amelyekbe a kutatók épphogy csak beférnek, és ezekkel merülnek le lehetetlen mélységekbe, így vizsgálva az élővilágot vagy épp a Déli-sark jegét alulról.

A floridai központú Triton cég azonban mutatott nekünk egy harmadik kategóriát is új modelljeivel. Ezek egyértelműen a víz alá merülésre, mint élményre fektetik a hangsúlyt nagy, torzításmentes akrilüvegükkel, tágas fej- és lábtérrel és kényelmes foteleikkel, kanapéikkal. A frissen bemutatott darabok közül a legnagyobb belsejében nyolc ember foglalhat helyet egy túra során. Mindezek mellett ráadásul még légkondicionált is a jármű.

Mesébe illő élményt kínál ez a tengeralattjáró 1

Ez utóbbi akár 200 méteres mélységbe is le tud merülni, ami talán nem hangzik annyira soknak, de az utazóközönség igényeit ez bőven lefedi. A legjobb az egészben, hogy minden utas az első sorból élvezheti a kilátást, és még a legsötétebb tengerfenekeket is beláthatják a külső világításnak köszönhetően.

Mesébe illő élményt kínál ez a tengeralattjáró 2

Tervezéskor még arra is figyeltek, hogy könnyű legyen be- és kiszállni: kikötéskor az ülések vízszint felett vannak, így nem egy szűk lyukon kell bemászni az utastérbe. A három legyártott modell egyébként rendelésre készült: az egyik egy magánjachtra került, a másik egy hajóutakat kínáló cég flottájában kap helyet, a harmadik pedig egy nyaralóhelyé lesz.