A Pac-Man a világ egyik legismertebb videojátékának számít, amit eredetileg 1980-ban adott ki a japán Bandai Namco Entertainment (később csak Namco). A koncepció középpontjában egy kis sárga fej áll, amelyet úgy kell megetetni a kis fehér pontokkal vagy más elemekkel, hogy közben elkerülje a számára veszélyt jelentő szellemeket a labirintusban. A színes grafikával rendelkező játék hatalmas világsiker lett és manapság már nincs olyan platform, ahol ne lehetne játszani a pofonegyszerű játékkal.

A Casio a cím előtt tisztelegve adta ki a különleges Pac-Man karórát, amely a japán óragyártó Vintage-kollekciójába tartozó A100-as modellcsaládjából kerül ki. Az órát gyakorlatilag nem lehet egy másikkal sem összetéveszteni, külső részén – beleértve a szíjat is – megelevenedik a játék grafikája.

Csuklókra költözik az egyik legismertebb videojáték 1

A Pac-Manhez hasonlóan a Nyolcadik utas a halál című 1979-es film is nagy ismertségre tett szert. Az alkotás, amelyben egy űrhajó legénységének kell megküzdenie egy rejtélyes idegen lénnyel, igazi kultfilmmé vált. Főhőse, az Ellen Ripley harmadparancsnokot alakító Sigourney Weaver egy Casio F-100-as modellel a csuklóján volt látható a sci-fiben. A Casio az A-100-as családot alapul véve leporolta a több mint a 42 éves filmben látható karórát és piacra dobta annak modernebb változatát.

Csuklókra költözik az egyik legismertebb videojáték 2