A svájci Zenith különleges programot kínál azoknak, akik megveszik két legújabb órájuk, a Zero Defy 21 Tourbillon Sapphire vagy a Defy Zero-G Sapphire valamelyikét.

A vevőknek 2022 februárjában a franciaországi űrközpont bordeaux-i állomásán lesz jelenésük, ahol átélhetik a valódi súlytalanság élményét. Ezt úgy érik el, hogy magasra felszállnak repülővel, majd a géppel parabolapályát leírva elkönnyül az utastérben lévő emberek teste, mert a fenti erőhatások teljesen kiegyenlítik a Föld tömegvonzását. Egy repülés 15 körből, vagyis 15 parabolikus repülésből áll, azaz a friss óratulajdonosok 15 alkalommal érezhetik magukat úgy rövid ideig, mintha asztronauták lennének – és ehhez még a bolygót sem kellett elhagyniuk.

Az alábbi videóban egy, a fent említett repülőút látható.

Maguk az órák egyébként a maguk nevében remekművek: zafírkristályból készült üvegezésük, mely alatt szebbnél szebb gravírozásokat láthat a tulajdonosuk. Számlapjukon csillagok találhatóak, utalva a szinte földöntúli élményre, melyben a vevőknek része lehet vásárlás után, járástartalékuk 50 óra. Mindkét 46 mm-es átmérőjű időmérő eszköz pontos járásáért egy tourbillon szerkezet felel, előbbi órában ráadásul kettő is van belőle. Nem véletlen, hogy az átszámítva 58,7 millió forintba kerül, míg a másik “csak” 52 millióba.

Leküzdhetik a gravitációt, akik megveszik ezt a luxusórát 1

A potenciális vásárlóknak – akár a repülés, akár az óra győzi meg őket – azonban érdemes sietniük, ugyanis mindössze 10-10 darab ilyen Zenith készül Svájcban.