Az ínyencfalatnak számító ízeltlábút egy helyi vendéglős vásárolta meg szombaton Ecsizen városban, hogy demonstrálja, a pandémia csillapultával újra menő dolog étteremben járni.

A fukui hatóságok 2015 óta Kiwami néven, prémiumminőségű termékként árusítják a helyben kifogott jeges-tengeri pókok közül azokat, amelyek megfelelnek a nagyon szigorú feltételeknek, vagyis tökéletesen szimmetrikusak, legalább 1,3 kilósak, páncéljuk legalább 14,5, ollójuk pedig 3 centiméter.

A márciussal zárult szezonban mindössze 67 “hórák”, a teljes fogás 0,04 százaléka érdemelte ki a magas minősítést. Az abszolút árrekordot 2017-ben 5 millió jennel, akkor árfolyamon 13,7 forinttal állította fel egy 14,5 centis páncélú, 1,24 kilós hórák Tottori kormányzóságban. A prémiumminőség kritériumai eltérőek az egyes tartományokban, a Kiwami csúcsminőségnek számít.