A Guitar Icons elnevezésű aukciót december 11-én rendezik meg – jelentette be a Van Eaton Galleries árverési ház. Az aukciót David Howell Evans (The Edge), a U2 gitárosa és Bob Ezrin kanadai zenei producer szervezi, a bevételt pedig a Music Rising jótékonysági szervezet kapja a pandémia miatt nehéz helyzetbe került zenészek megsegítésére.

Az árverésre felajánlott 50 relikvia közül néhányat a U2 együttes tagjai adományoztak, de a gyűjtők Paul McCartney, Lou Reed, Dave Grohl, Rush, Radiohead, Pearl Jam vagy Tom Morello hangszereire is licitálhatnak majd.

A legolcsóbb tételek között szerepelnek Eddie Vedder vagy a Pearl Jam aláírt poszterei, amelyekre már 500 dollártól (163 ezer forinttól) is lehet licitálni. Az aukció legkülönösebb tárgyaként emlegetik Alice Cooper rocker golftáskáját és ütőjét, amelynek kikiáltási ára 2000 dollár (652 ezer forint). A liciteket már az aukció időpontja előtt le lehet leadni online.

A Music Rising szervezetet 2005-ben alapították, és kezdetben a Katrina hurrikánban a hangszereiket elvesztő déli zeneiskolákat és zenészeket támogatták. A jótékonysági szervezet jelenleg a koronavírus-járvány által érintettek megsegítésében vesz rész.