Azokban a körökben, ahol bulik úsznak Dom Perignon-ban, és Salt Bae éttermében nyalják fényesre a 24 karátos arannyal díszített steak csontjait, ott már holmi átlagos, francia, drága pezsgőt látva senki sem kapja fel a fejét. 

Aki nagyot akar villantani, annak valami igazán különlegesre kell lecsapnia. A Champagne Carbon pont ilyen vevőkre utazik. Palackjaikat nem holmi üvegből készítik, hanem az autóipar egyik egzotikus alapanyagából, karbonszálas műanyagból. 

Az autósporthoz erősen köthető, és drága sportkocsikban gyakran megtalálható anyagból készült pezsgős palackok így egyértelműen az ilyen autók birtokosaihoz szólnak. A Champagne Carbon ráadásul a legmenőbb márkát nyerte meg az együttműködésre, pezsgőikre ráírhatják a Bugatti nevét, típusait, de ezen a kézenfekvő megoldáson túl egy igazi nagy durranással is fel akarták hívni magukra a figyelmet. 

Mindössze egyetlen példányban készítették el a szénszálas műanyag és a pezsgő igazi házasságát, a La Bouteille Noire-t. Ez a 15 literes palack, egyedi díszdobozban a világ legdrágább autója, a Bugatti La Voiture Noire előtt tiszteleg. 

Menő karbondobozban ül a 15 literes Bugatti pezsgő 1

A csodát 150 munkaóra alatt hozták össze, a palack különlegessége, hogy ugyanúgy 314 szénszálas rétegből áll össze, mint a Bugatti karosszéria alkatrészei. Az egészre pedig a finom bőrrel bevont, az autó sziluettjét követő díszdoboz teszi fel a koronát. Ez a legnemesebb anyagokból összeállított, LED-világítással ellátott tároló nem csak egyszerű díszes ládika: speciális, modern akkumulátoros hűtőrendszerrel van ellátva, ami  14 ventilátor segítségével mindig a legmegfelelőbb hőmérsékleten tartja a gigantikus pezsgőt.

Menő karbondobozban ül a 15 literes Bugatti pezsgő 2

A pezsgő maga pedig az ezredfordulóról származó “Vintage blend” 60% Chardonnay, és 40% Pinot Noir. Az árat vélhetően csak a vevő, és a gyártó fogja tudni, de sejthetően csillagászati összegről van szó, hiszen egy mezei Champagne Carbon 3 decis palack 900 ezer forintba kerül. 

Menő karbondobozban ül a 15 literes Bugatti pezsgő 3