Lassan, de biztosan elérkezik a nap, hogy a mozik végre vetíteni fogják a Jurassic-franchise hatodik részét, ha szűkebben nézzük, a Jurassic World harmadik részét, mely magyarul a Világuralom alcímet kapta. A folytatás pusztán a címe alapján jól illeszkedhet az előző rész, a Bukott birodalom végén látottakhoz: a fogságban tartott dinoszauruszok megmenekültek a biztos haláltól, és szabadon távoztak a kastélyból, ahol fogva tartották őket.

A készítők kedvcsinálóként kiadtak egy ötperces rövidfilmet, ám ez nem egy hagyományos előzetes. A kisfilm prológusként működik, a jelenetek pedig elméletileg nem szerepelnek majd a mozifilmben sem. A falatnyi alkotásban nagy utat járunk be rövid idő alatt: egy betekintéssel kezdünk a jura korba, ahol megleshetjük a hatalmas fenevadakat, majd ugrunk a jelenre, ahol egy helikopteres osztag éppen egy autósmoziba betévedő T. rexet akar elkábítani.

a videó a hirdetés után indul

Annak idején, amikor a forgatás kezdődött, mi is megírtuk, hogy a filmek dínós logója az elmúlt részek sziklamintás, szürkés változatai után ismét ugyanaz, mint amit az első Jurassic Parknál láthattak a nézők. Ez valószínűleg nem véletlen, ugyanis Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum is visszatér az első részből, csatlakozva az új filmekből már ismert Chris Pratt és Jessica Chastain mellé.

Akkor még úgy volt, hogy majd idén nyáron a mozikba kerül majd a film. A jelenlegi tervek alapján, ha nem jön közbe semmi, akkor 2022 júniusában nézhetünk újra dinoszauruszokat a filmvásznon.