A milliárdos Jared Isaacman, illetve társai, Hayley ArceneauxSian Proctor és Chris Sembroski 2021 szeptemberében járt az űrben, a SpaceX történelmi jelentőségű missziója során. Ez volt ugyanis az első alkalom, amikor képzetlen civilekből állt kizárólag egy űrhajó legénysége.

Valódi turistajáratról volt tehát szó, tudományos küldetés, komoly munka nélkül (azért végeztek mérési vizsgálatokat arról, hogy viseli testük a tartós súlytalanságot), így volt idejük szép fotókat készíteni a magasból. 

A küldetés hivatalos Twitter-oldalára felkerült felvételek mindenesetre különlegesek, mivel tényleg úgy készültek, ahogy egy Budapestre utazó látogató lekapja a Parlamentet. Amatőr fotók, amatőr utazóktól, csak jelen esetben 585 kilométer magasból.

Turisták ilyen fotókat még nem lőttek a lakhelyünkről 1Turisták ilyen fotókat még nem lőttek a lakhelyünkről 2

A SpaceX Dragon automatizált űrkapszuláját egy Falcon 9-es hordozórakéta juttatta Föld körüli pályára, a floridai Kennedy űrrepülőtérről. A háromnapos út – a Time magazin információi szerint – 200 millió dolláros költségeit a 38 éves Jared Isaacman amerikai milliárdos üzletember finanszírozta, tulajdonképpen bérbe vette a kapszulát. 

Turisták ilyen fotókat még nem lőttek a lakhelyünkről 3Turisták ilyen fotókat még nem lőttek a lakhelyünkről 4Turisták ilyen fotókat még nem lőttek a lakhelyünkről 5Turisták ilyen fotókat még nem lőttek a lakhelyünkről 6