Az ember talán sosem elég idős ahhoz, hogy nekiálljon egy kicsit legózni, a Ferrari és a dán játékgyártó közösen megálmodott programja pedig biztosan megmozgatja azokat, akik még az autózást is szeretik.

Jövő tavasztól indul ugyanis a Build and Race, azaz az Építs és Versenyezz nevű program, ahol bárki összerakhatja álmai Ferrariját építőkockából – vagy éppen azt a négykerekűt, amiről úgy gondolja, hogy jól teljesíthet egy versenypályán. Miután kész a LEGO-autó, azt végig lehet küldeni háromféle tesztpályán: az egyik egy általánosabb verzió, a másikon a kanyarodást, a harmadikon a sebességet lehet vizsgálni elsősorban.

Az igazi móka azonban csak itt kezdődik: a megépített Ferrarikat, sikerüljenek bárhogy is, beszkennelik, és virtuálisan beléjük ülhetnek építőik. Ezután szimulátorban elküldik őket Fioranóba, a Ferrari tulajdonában lévő tesztpályára, ahol a cél nem más, mint a leggyorsabb kör megfutása.

Magadnak építhetsz Ferrarit, kipróbálhatod a tesztpályájukon 1

A fioranói tesztpálya

A teljes program még egy játékelemekből készült, életnagyságú Ferrari F40-esbe való beülést is tartalmaz – kár, hogy mindezért a kaliforniai Legolandbe kell utazni.