Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója a PlayStation Blogon írt bejegyzésében megköszönte a rajongók türelmét, és szó szerint felköszöntötte az egyéves PlayStation 5-öt, amire 25 új játék jelent meg, és a gamer közösség összesítve 4,6 milliárd órát töltött a képernyők előtt.

Látszólag tehát van ok az ünneplésre, óriási a kereslet még mindig, azonban pont ez a nyomás okozza a problémát. A Bloomberg írása szerint az alkatrészek hiánya miatt vissza kellett vágni a PlayStation 5 gyártását. A koronavírus-járvány újabb hulláma is sújtja a gyártás felpörgetését, mivel a vakcináció a fejlődő országokban rendkívül lassú, a PlayStation építőelemeinek gyártóbázisai pedig nagyrészt ilyen országokban működnek.

Az előzetes várakozások szerint 16 millió konzol gyártása lett volna az éves cél, de ezt a Sonynál csökkentették 15 millióra. Totoki Hiroki, a Sony pénzügyi vezetője ezt állítólag a befektetőkkel közölte már október végén, és a kilátások 2022-re sem jobbak, a szakértők szerint maradnak az ellátásbeli gondok, a PlayStation 5 egy ideig nem lesz olcsóbb.