Hiába a kampány, az átoltottság a szomszédos Ausztriában sem túl fényes, jelenleg a populáció 64 százaléka kapott már valamilyen védőoltást a koronavírus okozta betegség megelőzése érdekében. Ezt a számot szeretné feljebb tornázni a Fun Palast nevű bordélyház, ahol megérezték a pandémia hatását. Egyszerűen kevesebben térnek be hozzájuk – a világjárvány kitörését követően 50 százalékkal esett a forgalmuk -, egy ilyen helyen nyilván közel kerülnek egymáshoz az emberek, keverednek a testnedvek, és könnyen terjednek a fertőzések.

Ingyen menet jár a bécsi bordélyban az oltottaknak 1

Így üzleti érdekük, és a nyitva maradásuk egyik fontos feltétele, hogy minél többen vegyék fel az oltást, és enyhüljön a helyzet. Ezért a hivatalos igazolást lobogtató vendégek számára fél óra ingyenes szórakozást adnak az általuk választott hölgy társaságában.  

A lépést a dolgozó hölgyek is üdvözölték: Egy Mina nevű művésznő például elmondta, hogy ő mindkét nem képviselőit tárt karokkal várja, így pedig már a társadalom egy igen nagy részét lefedi ez a szép akció. Aki viszont most indulna a szomszédba kihasználni ezt a jó lehetőséget, az inkább maradjon otthon, ez az akció ugyanis csak az osztrák állampolgárok számára érvényes.

Ingyen menet jár a bécsi bordélyban az oltottaknak 2