Egy ideje épül-szépül már a Santiago Bernabéu stadion, a Real Madrid otthona, melyet a királyi gárda a világ egyik legjobb stadionjává akar varázsolni. A 750 millió eurós, átszámítva 270 milliárd forintos beruházás részeként üzleteket, éttermeket és egy hotelt nyitnak a sportlétesítményben, mely nem mellékesen kap egy behúzható tetőt is. Az épülő szálloda néhány szobájából a stadion gyepére nyílik majd kilátás.

Mindemellett persze a gyepszőnyeg is megújul: a fűcsíkok mozgatható talapzaton, ún. gyeptálcákon kapnak helyet, melyek egy gombnyomásra a földben kialakított légkondicionált és megvilágított tárolórendszerbe kerülnek. Itt a kamerarendszerrel megfigyelt és ellenőrzött fű tovább sarjadhat és zöld maradhat még akkor is, ha a Bernabeúban éppen egy koncert vagy valamilyen más sportesemény, például kosárlabda-, amerikaifoci- vagy teniszmeccs zajlik.

Utóbbiak egy részét már le lehet játszani a gyeptálcák alatt található műfüves borításon, így a kiváló minőségű növényzet csak és kizárólag a galaktikusok lábához érhet hozzá. Hasonló megoldással találkozhatunk egyébként az angol bajnokságban játszó Tottenham stadionjában is, így a Real ötlete nem mondható sajátnak.