Jean Marie Lambert, a Párizsban élő grafikus simán mondhatná azt, hogy ő a művészet nevében iszik. A francia férfi nemigen dobta ki a színes fémkupakokat, majd miután összegyűlt belőle egy jókora adag, rájött, hogy akár hasznosíthatná is őket.

Mozaikképet készített hát belőlük, az eredmény sikerességén pedig annyira meglepődött az alkotó is, hogy úgy döntött, egy komplett sorozat lesz az egyszerinek induló projektből. Nem számít, hogy híres festményt, sportolót vagy filmes karaktert utánoz le, ha megfelelően részletgazdag az eredeti kép, akkor söröskupakokból is ki tudja rakni a grafikus.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

@jmcaps.art által megosztott bejegyzés

Alkotásai hamar ismertek lettek, nem várt következményként pedig söröskupakcsomagokat kap a világ minden tájáról, így lehetnek a munkái is színesebbek. Mindezt azonban nem bánja, elmondása szerint ugyanis nagy baj lenne, ha annyi sört meg kellene innia, amekkora az érdeklődés mozaikjai iránt.

Legtöbb képének elkészülését el is magyarázza egy ábrán a művész: ahogy az alábbi képen is látható, a 763 darabos Diego Maradona-fotó 162 különböző mintázatú kupakból áll, jobb oldalon pedig a legtöbbet használt mintázatok láthatóak.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

@jmcaps.art által megosztott bejegyzés